PANOURI SOLARE

ARISTON
Sisteme cu circulatie naturala
KAIROS THERMO
150/1 TT, 200/1 TT, 200/2 TT, 300/2 TT
Click aici pentru marirea fotografiei

Avantaje
Sistem usor de instalat. Este suficienta legarea panoului solar la intrare apa rece si iesire apa calda, nefiind nevoie de nici o conexiune electrica.
Destinat in principal uitilizatori la scara mica.
Acest sistem se bazeaza pe un principiu fizic elementar: un lichid care se încalzeste devine mai usor si tinde sa urce, astfel încat fluidul aflat in tuburile panoului solar cedeaza caldura serpentinei aflate în boilerul cu acumulare, în timp ce fluidul mai rece coboara catre colectorul solar. In lipsa radiatiei solare, fluidul din colector, mai greu, blocheaza circulata, impiedicand dispersia caldurii acumulate in boiler. Astfel singura cerinta indispensabila unei astfel de instalatii, este ca boilerul să fie situat mai sus decat colectorul solar.Mai multe info.
ARISTON
Sisteme cu Circulatie Fortata – Panouri Plane
KAIROS FAST
200/2, 300/2, 300/3, PREMIUM, MACC, CF, XP
Click aici pentru marirea fotografiei

Avantaje
Flexibilitate: Boilerul cu acumulare poate fi montat in orice loc al casei, iar panourile solare pot fi pozitionate in unghiurile cele mai favorabile unei radiatii solare maxime.
Indicat pentru utilizatori la scara mare.
Panourile solare Kairos CF sunt produse in Italia, la noul centru pentru sisteme solare din Serra de Conti. Acest centru este punct de referinta pentru activitatile de cercetare, training si productie in domeniul sistemelor solare, dar si pentru asistenta tehnica. Liniile automate de productie garanteaza respectarea tuturor parametrilor pentru o performanta ridicata si o durabilitate a sistemelor solare Ariston. Linia de ansamblare finala este compusa din 4 roboti de ultima generatie care asigura operatiunile cele mai precise pentru respectarea standardelor de calitate.Mai multe info. pentru: Kairos Fast, Kairos Premium, Kairos Macc, Kairos Cf, Kairos Xp
ARISTON
Sisteme cu Circulatie Fortata – Panouri Vidate
KAIROS VT FAST
200/2, 300/2, 300/3
Click aici pentru marirea fotografiei


Principalele caracteristici ale tuburilor vidate Ariston sunt capacitatea ridicata de absorbtie a caldurii, precum si transmiterea acesteia datorita caracteristicilor hidraulice optimizate. Multumita acestor proprietati, chiar si radiatiile reduse pot fi transformate in energie termica.

Transformarea radiatiilor solare in energie termica se produce prin suprafata de absorbtie, intr-un tub de sticla vidat. In acest fel se previn pierderile de caldura in mediu. Suprafata de absorbtie este facuta din aluminiu si are o acoperire selectiva speciala. Aceasta suprafata este conectata cu un sistem de conducte coaxial de cupru. In acest sistem de conducte, caldura absorbita este transmisa direct si fara pierderi la amestecul apa-glicol din sistemul solar. Acest amestec circula direct prin tuburile vidate. Racordarea dintre acestea si tubul colector se face printr-un inel de strangere si un manson cu filet dintr-un material rezistent la agentii atmosferici.

Tuburile vidata asigura un randament ridicat, chiar si iarna.

Sunt recomandate pentru o eficenta energetica cat mai ridicata. Un alt aspect importanta este usurinta in instalare, acestea putant fi manipulate individual datorita greutatii lor scazute, nefiind necesare schele sau macarale. Totodata tuburile vidate pot fi rotite pentru o adaptare perfecta la conditiile de amplasare. Este posibila conectarea in serie pana la 60 de tuburi (instalare pe o parte) sau 120 de tuburi (instalare pe 2 parti).Mai multe info.
IMMERGAS
Sisteme solare pentru apa calda
Click aici pentru marirea fotografiei


Sisteme solare:
- PACHETE INOX, SOL 200, SOL 200 LUX, SOL 300, SOL 300 LUX;
- PACHETE COMFORT, SOL 200, SOL 300, SOL 300 LUX, SOL 500, SOL 500 LUX;
- PACHETE BASIC, SOL, SOL LUX;Mai multe info. (ITALIANA)
IMMERGAS
Domestic Sol
SOL 550, SOL 550 LUX, SOL 750, SOL 750 LUX
Click aici pentru marirea fotografiei


Noile solutii solare DOMESTIC SOL cuprind 4 pachete complete pentru producere de apa calda de consum si aport la incalzire pentru locuinte uni-familiale. Fiecare pachet are in componenta un boiler cu acumulare de agent primar care integreaza o serpentina pentru producerea apei calde de consum, o serpentina pentru circuitul captatoarelor solare, racorduri pentru circuitul centralei termice si pentru un eventual al doilea generator de caldură auxiliar.
Sunt prevazute toate componentele necesare pentru definirea instalatiei termice solare, cu exceptia sistemelor de fixare si a tevilor de legatura (disponibile ca accesorii).Mai multe info. (ITALIANA)
VIESSMANN
VITOSOL
200-F, 200-T, 300-T
Click aici pentru marirea fotografiei


Vitosol 300-T este un colector solar cu tuburi vidate de mare eficienta pe principiul tuburilor termice (Heatpipe) pentru o functionare sigura.
Vitosol 200-T poate fi montat vertical si orizontal, cu orice unghi de inclinare intre 0 si 90 Grade, putand fi utilizat atat in instalatii particulare cat si in domeniul comercial.
Instalatia solara cu panouri colectoare Vitosol 200-F este atractiva atat printr-un pret de achizitie rezonabil, cat si prin energia pe care o economiseste. Este o solutie economica din punct de vedere al costurilor de achizitie, al spatiului de amplasare si a consumului de combustibil. Prin noua suprafata Sol-Titan, care acopera suprafata panourilor Vitosol 200-F, se asigura captarea cu eficienta maxima a energiei solare.Mai multe info. pentru: Vitosol 200 F, Vitosol 200 T, Vitosol 300 T