CAZANE pe combustibil gazos si solid (lemn, carbune, peleti)

VIESSMANN
VITOLIGNO 100-S
Click aici pentru marirea fotografiei

Cazan cu functionare pe principiul gazeificarii lemnului, cu o gama de puteri de la 25 la 80 kW
Cazan din otel pentru lemne cu o lungime de pana la 50 cm
O buna exploatare a combustibilului prin randament ridicat si temperatura scazuta a gazelor evacuate
Tehnica de functionare pe principiul gazeificarii lemnului cu ventilator performant si camera de ardere din siliciu-carbid
Clapete reglabile de admisie aer primar si secundar
Montare rapida a cazanului si incarcarea cu usurinta a acestuia prin partea frontala
Camera de incarcare voluminoasa asigura o autonomie mare de functionare
Usa mare de acces permite incarcarea cu usurinta a cazanului cu masa lemnoasa
Sistem simplu de curatire a suprafetelor de transfer termic prin gura de curatireMai multe info.
VIESSMANN
VITOLIG 200
Click aici pentru marirea fotografiei

Cazan cu ardere prin gazeificarea lemnului cu puteri intre 13 si 40 kW: bucati de lemn de pana la 50 cm, deseuri sau brichete de masa lemnoasa nu constituie nici o problema pentru camera de incarcare voluminoasa, confectionata din otel inoxidabil si camera de ardere din ceramica speciala.
Sistem de incalzire automat, pentru caldura utilizabila dupa cateva minute.
Suflanta cu turatie reglabila continuu, de mare putere, cu cale de aspiratie - regim de functionare modulant in orice domeniu de putere si, prin aceasta, cu adaptare optima la necesarul imediat de caldura.
Ardere optima in functie de proces si adaptarea automata a puterii: Indice de utilizare a cazanului 92 % precum si valori reduse de emisie a substantelor poluante.
Aspiratia patentata a gazului de semicarbonizare impiedica scurgerile de gaz de semicarbonizare.
Automatizare a circuitului cazanului, digitala, usor de reglat, cu sistem de autodiagnoza.
Compartiment de umplere din otel inoxidabil, de mari dimensiuni, pentru o durata de ardere de pana la 12 ore fara necesitatea realimentarii
Curatare mecanica simpla a suprafetelor de incalzire si intervale mari de curatire, de exemplu golirea cenusii doar la 2 saptamani.Mai multe info.aici si aici
VIESSMANN
VITOLIGNO 300-P
Click aici pentru marirea fotografiei

Cazan complet automatizat pe peleti din lemn pentru domeniul de putere de la 4 pana la 48 kW
Randament: pana la 95 %
Curatare automata a suprafetelor de schimb de caldura pentru asigurarea unui randament constant crescut
Evacuarea automata a cenusii din camera de ardere prin gratarul cu lamele din otel inoxidabil pentru functionarea in conditii de inalta siguranta si intervale de curatare mari
Unitate de alimentare formata din vana rotativa si snec intermediar pentru o dozare exacta si economica a combustibilului si protectie 100% la ardere inversa
Utilizare optima a energiei prin adaptarea autonoma a suprafetei de schimb de caldura cu trei cai la necesarul de caldura, prin intermediul sistemului Variopass brevetat
Aprindere automata si cu consum redus de energie prin elementul de incalzire fabricat din material ceramic
Automatizare digitala cu afisare a textului complet, comandata prin meniu si supraveghere automata a functiilor, precum si reglarea instalatiei solare si a incarcarii acumulatorului tampon
Accesorii variate pentru alimentarea si stocarea peletilorMai multe info.aici si aici
VIADRUS
Click aici pentru marirea fotografiei

Echipare standard centrale termice pe lemne:
dispozitiv de inchidere etansa a usii cenusarului,
gura de aerisire,
regulator de tiraj,
termometru,
termostat de reglaj.
Accesorii obligatorII centrale pe lemne:
supape de siguranta;
vas de expansiune deschis.
Accesorii optionale centrale pe lemne:
pompa de circulatie incalzire;
pompa de circulatie boiler,
termostat de comanda pompa pentru boiler.Mai multe info.
OPOP
BIOPEL
Click aici pentru marirea fotografiei

Cazanele pe peleti din generatia noua OPOP sunt fabricate intr-o gama de puteri intre 16 kW, 24 kW, 30kW, 60kW si 80 kW.
Cazanul este confectionat din tabla de otel cu o grosimea de 6 mm.
Nou gama de cazane pe peleti OPOP BIOPEL utilizeaza o tehnologie avansata pentru incalzire prin biomasa - peleti din lemn.
Sistemul consta īntr-un cazan din otel, arzator inoxidabil, snec pentru alimentare peleti, unitate de control electronic si rezervor (195 kg/390 kg).
Combustibilul este transportat din rezervor prin snecul de alimentare īn arzator, unde se produce arderea peletilor cu ajutorul aerului aspirat de un ventilator.
Aceasta este o metoda complet automatizata a sistemelor de īncalzire, incluzind si aprindere.
Corpul cazanului este proiectat pentru eficienta dar urmarind o linia de aspect si stil. Arzatorul la aceasta generatie noua se monteaza dinamic dupa nevoile clientului pe oricare dintre cele doua laturi.Mai multe info.
OPOP
ECOMAX
Click aici pentru marirea fotografiei

Cazanele cu ardere prin gazeificare a lemnului din seria ECOMAX reprezinta cel mai nou sortiment de produse al firmei OPOP din Cehia, producator cu peste 50 de ani de traditie in fabricarea cazanelor pe combustibil solid.
Corpul cazanelor ECOMAX este din tabla de otel cu dimensiune variabila intre 4 si 6 mm, suprafetele ce intra in contact direct cu flacara sau cu gazele arse fiind realizate din tabla de grosime mai mare pentru o durata de viata mai ridicata. Combustibilul indicat este lemnul uscat, de esenta tare.
Cazanul in partea de sus prezinta buncarul de combustibil de dimensiuni mari, ce confera cazanului o autonomie ridicata, de pana la 10 ore de functionare cu o incarcatura de combustibil.
In buncar, prin niste elemente demontabile din tabla de otel perforata, este realizata zona de admisie a aerului primar. Buncarul este delimitat fata de camera de ardere din partea de jos a cazanului printr-o duza ceramica cu orificii de admisie al aerului secundar, prin care se realizeaza a doua faza de ardere.
Camera din partea de jos a cazanului contine niste samote termorezistente ce delimiteaza caile de fum. In partea din spate a cazanului se afla colectorul de gaze arse si racordul la cosul de fum.
In partea din fata a cazanului se afla ventilatorul de ardere, care fiind cu insuflare prezinta avantajul fiabilitatii, duratei ridicate de viata si intretinerii usoare.
Cazanul este echipat cu o comanda electronica performanta, cu afisaj digital ce comanda ventilatorul cu turatie variabila, componentele centralei termice si permite reglarea temperaturii de functionare a cazanului precum si a altor parametri programabili.
Automatizarea permite atasarea unui senzor exterior sau termostat de ambient pentru a asigura un confort termic ridicat utilizatorilor.
Cazanele ECOMAX sunt echipate cu serpentina de racire pentru protectia la supraincalzire care necesita montarea unei vane de tip Watts STS 20 ce poate fi comandat ca accesoriu separat.
Avantajele cazanului:
Randament ridicat 79 – 83 %
Nivel tehnic ridicat
Incalzire economica si ecologica
Confort in deservire
Automatizare performanta
Deservire si curatare usoara a cazanului
Autonomie ridicataMai multe info.
OPOP
BLACK STAR
Click aici pentru marirea fotografiei

Cazanele pe peleti BLACK STAR sunt fabricate in doua game de puteri 14.8 kW si 25.6 kW.
Cazanul este confectionat din tabla de otel cu o grosimea de 4 mm.
OPOP BLACK STAR utilizeaza o tehnologie avansata pentru incalzire prin biomasa - peleti din lemn.
Sistemul consta īntr-un cazan din otel, arzator inoxidabil, snec pentru alimentare peleti, unitate de control electronic si rezervor (195 kg/390 kg).
Combustibilul este transportat din rezervor prin snecul de alimentare īn arzator, unde se produce arderea peletilor cu ajutorul aerului aspirat de un ventilator.
Aceasta este o metoda complet automatizata a sistemelor de īncalzire, incluzind si aprindere. Corpul cazanului este proiectat pentru eficienta dar urmarind o linia de aspect si stil.
Arzatorul la aceasta generatie noua se monteaza dinamic dupa nevoile clientului pe oricare dintre cele doua laturi.Cazan mixt
lemn/peleti - 12-53 kW - din fonta
Click aici pentru marirea fotografiei

AUTONOMIE: Un cazan de 30 kW are un consum de 195 kg (un rezervor) de pelete pe timp de iarna, in 6 - 14 zile pe o suprafata de 200 m2 de incalzit, la o izolatie de min. 5 cm polistirena pe exterior, geamuri termopan.
Consumul pe un sezon de 6 luni varieaza intre 2.5 - 6 tone depinzand de temperatura exterioara si interioara.
PELETE: peletele este produs din rumegus provenit din lemn de esenta tare sau moale. Peleti din lemn de esenta tare: semnele distinctive intre cele doua tipuri de pelete consta in culoare. Cea de esenta tare totdeauna este mai inchis la culare, pe cand cea de esenta moale este aproape alb. Capacitatea calorica a peletilor nu depinde de tipul lemnului folosit pentru producerea acestora ci de nivelul de umiditate a peletilor.
Avantajul peletilor din lemn de esenta moale este ca acestea nu produc zgura in camera de ardere, implicit intretinerea sistemului si autonomia acestuia se majoreaza in timp. Avantajul peletelor fata de lemn este energia degajata in timpul arderi. Pentru ca acest tip de combustibil se prepara special, linia de productie incepe cu uscarea si retocarea rumegusului. Astfel capacitatea calorica a peletelor este de 4,9 kWh/kg, pe cand lemnul abia dupa 2 ani de uscare ajunge la aceasta capacitate, acesta din urma variand intre 2-3 kWh/kg. Peletele NU contine nici un aditiv!
CAPACITATI: 35/25 kW, 40/30 kW, 53/35 kW peleti/lemn.
CONSUM ELECTRIC: Nu necesita curent trifazic!
La aprindere sistemul va consuma 500 W/h timp de 3-4 minute, aceasta putere nu va suprasolicita sistemul electric pentru ca se va efectua prin impulsuri scurte. Consumul constant de energie electrica va proveni din alimentator si ventilator ce vor functiona in timp ce cazanul este pornit, consumul acestora este de 40 W/h.